Психично болен мъж тормози жителите на столичния квартал Оборище вече пета

...
Психично болен мъж тормози жителите на столичния квартал Оборище вече пета
Коментари Харесай

Психично болен мъж тормози цял квартал, излиза със запасани ножове! Хората умират от страх

Психично болен мъж тормози жителите на столичния квартал " Оборище "  вече пета година. След многочислени тъжби и сигнали до редица институции въпросът остава неуреден, а хората живеещи на ул. " Султан тепе "  са в постоянен страх. Вече обмислят и да изоставен домовете си, в случай че вербалната експанзия, която прераства и във физическа, не спре. 

Жена, поискала анонимност, се е осмелилада опише за издевателството в квартала си. Тя желае да скрие самоличността си, тъй като се опасява за своята сигурност и тази на фамилията си. Прибира се у дома със свито сърце, носи в чантата си спрей и противошокова палка.

Александър Димитров е с потвърдена параноидна шизофрения. Живее самичък и атакува вербално своите съседи, понякога и физически, както и инцидентни хора на улицата, най-вече дами и деца.

" Много хора е нападал, и мен е заплашвал вербално, викам ми в лицето. На един човек му разруши главата. Две каузи се водиха и двете бяха отхвърлени, а човекът беше с тежко комоцио. Понякога излиза гол до кръста с два запасани ножа ", описа съседката, поискала анонимност.

В блока живеят общо пет деца.

" Към моето дете има единствено вербални закани. Тя стои у дома с нож на масата, тъй като се опасява, че той може да нахлуе в жилището, до момента в който е сама. Аз не мога да дремя, непрестанно съм с паник офанзиви ", сподели още дамата.

Деян също е ставал жертва на офанзивите на съседа си.  " Често отравя закани към инцидентни минувачи, много е нападателен от време на време ", разяснява мъжът.

Подавани са голям брой сигнали до полиция, прокуратура, ДАЗД и обществените служби.

" Преди две-три години заведохме дело - цялата кооперация, с цел да бъде подложен под забраняване, само че съдът ни отхвърли ", посочи съседката.

Жителите на квартала не престават да подават сигнали в полицията, бащата на мъжа отхвърля подпомагане. Община Оборище подхваща ограничения, макар че има минимум пълномощия по проблема.

" Говорихме с началника на 5-о РПУ, казусът е от много време. Имат материали и всички са препратени към Районната прокуратура ", съобщи пред BG on Air заместник-кметът на Община Оборище Арсени Вълчинов.

Кратка информация в Агенцията по вписвания демонстрира, че Александър Димитров е притежател на дълъг лист от имоти и банкови артикули. Ако психологично болният мъж бъде подложен под забраняване, лицето се лишава от пълноценно присъединяване в обществения живот.

" От последните ни сигнали, прокурорът е изискал да се образува дело от Софийски градски съд, само че нямам повече информация. Преписката, по която желаеме забраняване е от юни месец ", сподели още съседката на мъжа.

Всички писма и документи са изпратени към СГП. Сега  гражданите чакат резултат. Дотогава от квартала обмислят образуването на цивилен патрул.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР